Spenótos-gombás rizottó - "könnyû" nyári ebéd
sponsored links
Minden hónap elején megveszem a két számomra kedves fõzõmagazint, a Good Food-ot és a Nõk Lapja konyhát. Az aktuális számok egész hónapban ott hevernek valahol a nappaliban, így Farkasapa is gyakran kézbe veszi, nézegeti. Õ szeret fõzni, de minden napos rutinfõzés nem neki való. Az egyik újságban meglátott egy rizottót, amit azonnal nagyon megkívánt. Egész héten mondogatta, hogy milyen jó is lenne megfõzni, de olyan alapanyagok szükségeltettek hozzá, amik Martonvásáron karnyújtásnyira nem elérhetõek. Addig - addig forgatta az elméjében a rizottó ötletét, hogy egyik nap bement egy hiperbe és megvette a bébispenótot, gombát, fehérbort. Nagy elánnal látott neki a feladatnak és mintegy másfél óra múlva, amit a tûzhely közvetlen közelében töltött el (lássuk be, egy hõs) kész lett a fenséges rizottó. Tényleg nagyon finom lett, alig vártam, hogy másnap legyen és ebédre én is ehessek belõle.
1 fej hagyma
2-3 g fokhagyma
30 dgk rizottó rizs
200 g bébispenót
2 dcl fehérbor ...